Hoppas julafton blev bra och allt även efteråt känns bra. Mellandagarna är här och allt vad det innebär med mysiga middagar, knalla runt på stan, aktiviteter i allmänhet, inte minst att umgås med nära och kära. En tid att vinna tillbaka förlorad tid om man har det. Förlorad tid med dom närmaste eller vännerna som du inte hunnit med.

REA och nu jävlar ska det handlas kläder. Jo jag ska köpa kläder fast jag inte ens behöver dom, det är ju billigt. Nä.. skämta bara. Bra tid att fixa garderoben om man behöver det och gör man inte det så sparar man ännu mer på att inte köpa någonting.

Igår morse när jag gick till gymmet mitt i stan passerade jag några hotell och blev förvånad över hur mycket människor som ändå bor på hotell under julen. Vet att det erbjuds billigare rum för ensamma och hemlösa under julen vilket är ett grymt bra initiativ. Största antalet är nog ändå hemvändare som besöker nära och kära och väljer hotell av utrymmes skäl.

Min jul har varit bra även att det ändå känns väldigt annorlunda än det gjorde för en tid sedan. När kidsen var små var julen mer mystisk och förväntningarna var enorma på denna skäggprydda herre som gick runt och knackade på fönstren, hoade och grejade på. Så var även min egen barndom, med en tomte som först gjorde oss barn lite små rädda innan han till slut delade ut av högen som skymde granen. Han fick dessutom ett par klara, en i varje näbbsko av morfar innan han gick vidare till nästa. Hade man tur låg man tidigt i kedjan av hus och då kunde man fortfarande förstå vad tomten sa. Hohahahahaaaa God Jul. Kan faktiskt sakna tomten som ändå gav känslan av riktig jul.

Ha det riktigt gott i dessa dagar och ladda inte så förbannat för nyårsfesten,  lagom  förväntning blir bäst.

Många blir nyårslöftena om det ena än det andra,  börja och träna,  sluta snusa/röka,  gå ner i vikt, åka Vasaloppet, exakt jo.. jag har varit där själv.  Ett bra nyårslöfte som både är enkelt och trevligt, börja prata med varandra mer än vad vi gör idag, skippa lite av telefontiden i vänners/barns/kärastes sällskap och umgås. Vad ska man prata om? Testa snacka om jordens vikt… jag lovar att tiden inte räcker till. Eller nått annat intressant.

”Aldrig går en effekt av en handling förlorad”

Ha det bäst.