Brytningstid…

Där är lagen nu i säsongen. Vad är det som avgör resten av grundserierna? Som jag ser det är det gruppens utveckling och process som visar sig hur långt den har kommit. November och december är två månader som är ganska tråkig lunk iaf. fram till jul. I dessa månader kommer sanningen fram om vilken grupp man har och hur långt den är villig att gå för att vinna.

Gruppen utvecklas bredare och snabbare enligt mig i motgång om man som ledare och spelare vågar diskutera processen och bryta i allt som stör. Typ att vi har några som inte är villiga att göra jobbet klart,  någon gång på gång tar dåliga byten, eller ta onödiga utvisningar, har ett kroppsspråk som man inte vill se, eller nått annat som stör eller påverkar negativt.

Vrid och vänd, lär känna din granne och vad han/hon har för karaktär och på vilket sätt du och den karaktären når det bästa resultatet. Det handlar inte om att göra om människor utan mer hur olikheter i en grupp vinner tillsammans, utgångsläget måste ändå vara att alla är där av samma anledning, VINNA något. Prata även om det och hur olikheter blir gruppens styrkor.

Pratar om hockeylag men det gäller nog även arbetslag i alla typer av yrken. Dom flesta gånger när det inte fungerar i en grupp är det med största sannolik en brist på kommunikation. Vi ledare har den uppgiften,  att inleda kommunikationen och skapa klimatet där man vågar diskutera oavsett vad det gäller,  skapa en tryggheten att säga det man vill om man vill, lyssna på vad som sägs.  Det finns självklart dom som inte kommer diskutera vilket självklart är ok, alla är inte bekväm i  att höras men bidrar för den skull inte mindre. ”Allt som göms i snö kommer förr eller senare upp i tö.”

Tiga och tro att vissa grejer ordnar sig funkar säkert ett tag men processen blir inte gjord om man inte gör den. Tiga kan ibland däremot vara bra t.ex. nu kring jul i släkt och vänners sällskap om man har olika åsikter.

”Medvetenheten är den viktigaste representanten för förändring”  (Eckhart Tolle)

Ha en bra start på veckan.