Hoppas det nya året startat på bästa sätt. För min egen del har det inte förändrats jättemycket. Dagarna går på och rutinerna finns där och fungerar.

Träningen hänger med och igår gjorde jag en rejäl promenad på x antal timmar, bra för skallen. Blir några gympass resten av veckan.

Har funderat väldigt mycket på min släkt och en del vänner. Helgerna gav mig mycket egen tid och eftertanke.  Jag tog mig tid att fundera  på olika människor som både finns men också fanns i mitt liv och på karaktärer som präglat en själv och varför man har vissa drag och beteenden.

Vem man är har ju sina förklaringar i hur man levt men också hur man uppfostrats av olika människor. Jag levde väldigt mycket med mina mor och far föräldrar i min uppväxt. På dom flesta av loven men framför allt på sommarlovet. Då på den tiden var det viktigt för alla människor att göra rätt för sig och jag började jobba väldigt tidigt. Jobbet var viktigt och att man gjorde ett bra jobb var oerhört viktigt. Jag och min morfar kunde efter arbetsdagen sitta och analysera dagens arbete om vad som var gjort och hur mycket som hanns med.

Mina mor och far föräldrar ligger mig mycket varmt om hjärtat. Mycket av mina värderingar hur livsmatchen ska spelas kommer därifrån Vilket jag är väldigt tacksam och glad för.

Jag tycker inte att allt var bättre förr, absolut inte. Men  det fanns saker som var det och en av dom viktigaste är faktiskt skolan. Där tycker jag att mycket av samhällsuppfostran gjordes. Värderingar om vad som är rätt och fel var betydligt tydligare då. Jo jag vet att det kan låta väldigt gammaldags men om någon sa till att nu är vi tyst i klassen och att vi räcker upp handen om vi vill något,  då var det så.  Det var en ganska lugn miljö att lära sig något i. Borde även funka nu, men hur är det egentligen?

Inom idrotten finns det fortfarande kvar, just regler om uppförande och utförande är väldigt viktigt. Kanske skulle skolan och föreningar samarbeta i en större utsträckning.

När jag blev tränare och fick möjlighet att verkligen arbeta med det som mitt yrke. Mer än en gång fick jag frågan hemma i Norrbotten om och när jag skulle skaffa mig ett riktigt jobb igen och sluta hålla på med den där leken. Jag jobbade som murare i mitt förra yrke, vilket var ett grymt bra yrke och en resa jag haft väldigt stor nytta av. Den som minns den gamle muraren vet att som lärling till en sådan farbror fick man veta hur man skulle göra. Men efter 6800 timmar så var man accepterad. 6800 timmar var lärlingstiden då. Yrket som murare kan jag faktiskt sakna mellanåt och tugget på ställningar och i baracken med gubbarna som gjorde jobbet varje dag oavsett kyla, regn eller sol.

Våga ta reda på varför vissa drag är som dom är hos dig.

”Det flesta av oss slösar bort våra liv som om vi hade ett extra på banken”

Ha det bäst, även på natten.